Mogens Olofsen

Danmark set fra oven

Enhver, som har oplevet at flyve hen over Danmark en skyfri dag, har formentligt lagt mærke til det karakteristiske flade landskab. Danmark er ikke just kendt for sine høje bjerge, men alligevel mener vi, at vi har en masse højdepunkter at byde på.

Du kan nyde et udvalg af de fineste seværdigheder, Danmark kan byde på set fra luften. Nogle er naturskabte, mens andre er opført af driftige og visionære personer, der ønskede at skabe et monument for eftertiden. Se billederne her


En lokal foto-entusiast deler oplevelser

Kurt Lund Mogensen har givet mig lov til at byde andre fotointeresserede inden for i hans store katalog af billeder fra ind- og udland. Præcis som jeg selv startede Kurt også for mange år siden, dengang man satte en film i kameraet, som så siden hen blev fremkaldt. Det er heldigvis fortid og den digitale verden har forlængst taget over. Så lav en kop kaffe, giv dig tid og nyd de mange flotte fotos set gennem Kurt´s linse.


skagen loebet
Arrangøren af Skagenløbet er Danmarks Veteran Motorcykleklub. Kravet for at deltage er, at motorcyklerne skal være fra før 1935. Ca. 240 deltog i 2006 og omkring 200 klarede turen fra København til Skagen denne kolde dag i maj.
Se billeder fra Skagenløbet 2006

harley davidson
Entusiaster og andre interesseret kunne for år tilbage glæde sig over danskere, der venligst havde udlånt deres gamle Harley´er til en udstilling på Koldinghus. Billedet til højre viser en model fra 1917.
Se billeder af gamle Harley´er

Hvilke kameraer bruger jeg?

 • EOS 5D Mark III Default tcm81-932815Canon´s seneste skud på stammen er dette fullframe kamera med meget høj ISO, pixelopløsning på 22,3, autofokus med 61 punkter samt 6 bps kontinuerlig optagelse. Optag Full HD-film i høj kvalitet og hav fuld manuel kontrol over alt lige fra billedhastighed til lyd.

   

 • EF 24-105mm f4L IS USM Default tcm81-939729Canon´s proffessionelle objektiv med billedstabilisering.

  Til eks. bygninger bruger jeg Canon 17-40 mm og til landskaber med dybdeskarphed Canon 70-200 mm

   

 • Canon M6En kombination af kompaktkamera og digitalt spejlreflekskamera. Med en vægt på kun 408 g er det nemt at have med i lommen. Optag utrolige 4K-videooptagelser, timelapse og slowmotion med det samme kamera.

  Det er tid til at være kreativ med hele 32,5 mp og 25.600 i iso-følsomhed.